ED: Commissie aan de slag bij coalitievorming Someren

Het Eindhovens dagblad meldt vanmorgen:

SOMEREN - Een commissie van goede diensten moet de coalitieonderhandelingen in Someren vlot gaan trekken.

Die commissie, onder voorzitterschap van CDA-lid Harrie Reinders, komt vrijdag of zaterdag met het advies welke partijen het beste met elkaar om tafel kunnen gaan zitten. Dat maakte Reinders gisteravond laat bekend na de eerste vergadering van de commissie waarin alle zes de Somerense politieke partijen vertegenwoordigd zijn. Het gaat om personen die nog niet bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie betrokken waren.

De verhoudingen in Someren raakten de afgelopen twee weken flink verstoord. Er ontstonden twee blokken van drie partijen. Aan de ene kant Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII, Lijst Someren-Heide en PvdA. Het tweede blok bestond uit het CDA, dat als grootste fractie buitenspel gezet dreigde te worden, en de fracties Lijst 6 en Leefbaar Someren. Die twee partijen kozen al snel voor een samenwerking met de partij van Hanssen.

Beide kampen hebben nu besloten om alle onderlinge afspraken van tafel te vegen. De akkoorden zijn dus van de baan. "Dat was ook mijn eis alvorens ik aan de slag zou gaan, anders zou het geen zin hebben", aldus Reinders.

Bron: ED.nl