ED: CDA en PvdA Someren 'komen er wel uit'

Afgelopen vrijdag heeft de commissie van goede diensten geadviseerd dat CDA en PvdA met elkaar in gesprek gaan. Over de vorderingen kan het Eindhovens Dagblad na het weekend melden:

SOMEREN - Het CDA en PvdA gaan er samen wel uitkomen bij de zoektocht naar een brede coalitie in Someren. Mogelijk wordt de nieuwe coalitie dinsdag of woensdag al bekendgemaakt. Dat zei CDA'er Willy Hanssen zondagmiddag na een eerste gesprek met PvdA.

Beide partijen zaten afgelopen weekend samen aan tafel na een unaniem advies van de commissie van goede diensten. In die commissie zaten vertegenwoordigers van alle zes de partijen in de raad die tot op heden nog niet bij de onderhandelingen waren betrokken. Het CDA en de PvdA werden tijdens de diverse gesprekken die de commissie voerde, het vaakst genoemd in de voorkeurscoalitie. Hanssen is positief. "Wij passen goed bij elkaar. De afgelopen jaren hebben we ook goed samengewerkt. We hebben nu goed met elkaar gesproken en ik denk dat we er op zeer korte termijn eruit zijn."

CDA en PvdA hebben samen zeven van de zeventien zetels, dus er is sowieso nog minimaal één partij nodig voor een meerderheid. Welke partij dat wordt, is vooralsnog onduidelijk. Hanssen wil daar niets over zeggen. Vandaag volgen er gesprekken met diverse partijen.

Ook Theo Maas van PvdA wil nog niet al te veel vooruitlopen op de gesprekken. "Wij geven gehoor aan wat de commissie ons adviseert. Dat doen wij in het belang van Someren", is het enige wat hij kwijt wil.

De commissie van goede diensten adviseert dat er een zo breed mogelijke coalitie komt, met minimaal tien van de zeventien zetels.

bron: ED.nl