ED: 'Minder snel natte voeten in centrum Someren'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, om de Boerenkamplaan flink aan te pakken:

SOMEREN - Door ruim vierhonderdduizend euro extra uit te geven kan de gemeente Someren twee problemen in één keer oplossen. Enerzijds wordt voor 1,4 miljoen euro de Boerenkamplaan veiliger gemaakt, anderzijds krijgen bewoners van het centrum minder snel natte voeten tijdens hoosbuien. Dat blijkt uit een nieuw voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk aan de gemeenteraad.

Sommige straten in het centrum van Someren staan bij de minste of geringste regenbui al blank. Een bekend voorbeeld hiervan is de Keizerstraat. Door de riolering in het gebied te koppelen aan de afvoer aan de rand van het dorp, wordt de druk van het centrum gehaald.

Bijkomend voordeel is dat die wegen toch deels opengebroken worden vanwege het veiliger maken van de Boerenkamplaan. Met name de fietspaden langs deze 60 kilometer per uur weg zijn aan vervanging toe. De laatste tijd gebeurden daar steeds meer ongelukken. Zo brak een scootmobielster haar schouder en kneusde een heup. Tevens werd een scooterrijder gelanceerd door een scheefliggende tegel.

Clash
Van de Moosdijk presenteerde in januari al een plan om de weg grondig aan te pakken. Kosten: 989.000 euro. Dit leidde al tot een clash tussen coalitie en oppositie. Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII en Lijst Someren-Heide vroegen zich af waarom er zoveel geld uitgegeven moet worden als de Boerenkamplaan op geen enkel onderhoudslijstje terug is te vinden.

De coalitie steunde echter het plan van de wethouder. CDA, Lijst 6, Leefbaar Someren en PvdA kozen voor een rigoureuze aanpak zodat de weg er weer 25 jaar tegen kan.

Het heeft nog vier maanden geduurd alvorens er een definitief voorstel op tafel kwam. Dat had te maken met het nadere onderzoek naar het oplossen van de waterproblemen in de omgeving van de Keizerstraat. Er wordt nu een blauwe ader gemaakt vanuit de Keizerstraat richting de Steegstraat. 

bron: ED.nl - http://www.ed.nl/someren/minder-snel-natte-voeten-in-centrum-someren~abd73889/