ED: 'Twijfel bij bouwplan Lierop'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, over het bestemmingsplan Uitbreiding Lierop fase III:

LIEROPĀ - Waarom nieuwe huizen bouwen in Lierop als er nog achttien kavels te koop staan? Dat is een vraag die woensdag in de commissieruimte regelmatig gesteld werd toen fase drie van de Lieropse uitbreidingsplannen in de Gildewijk ter sprake kwam.

De gemeente wil groen licht geven voor nog eens bijna twintigduizend vierkante meter aan woningbouw aan de zuidrand van Lierop.

Die plannen kunnen echter op enige scepsis rekenen. Bijvoorbeeld van omwonende Martien Naus, die als inspreker zijn licht op de kwestie liet schijnen. Hij vreest dat de toekomstige bewoners van fijnstof last gaan hebben. ,,Want er wordt richting een pluimveehouder gebouwd.''

Verder vreest Naus voor natuurschade, daar een zogeheten quickscan in januari uitwees dat het gebied waar de woningen moeten verschijnen onder meer padden telt. ,,Het is nu net een mooi stukje natuurgebied in wording.'' Maar bovenal, is er wel behoefte aan nieuwe bouwgrond als vlakbij nog achttien kavels leegstaan, vroeg hij zich af.

Fractievoorzitter Arnold Verhofstad van Leefbaar Someren deelt die scepsis. ,,Het is een beetje raar om aan de andere kant bij te bouwen als er nog achttien percelen braak liggen. Daarnaast, hoe ziet die wijk er over twintig jaar dan uit.'' Ook Jan Adriaans van de Gemeenschapslijst wees nog eens fijntjes op de vele lege percelen. Het woord is binnenkort aan de gemeenteraad.

Bron: ED.nl - http://www.ed.nl/someren/twijfel-bij-bouwplan-lierop~af8443b7/