DeltaNieuws: ‘Kijk verder dan je eigen grenzen’

Extreme buien in de zomer; in Zuidoost-Brabant kunnen ze erover meepraten. In juni vorig jaar veroorzaakte een uitzonderlijke hagelbui een schade van miljoenen euro’s. Elders overspoelden hoosbuien van meer dan 100 millimeter de straten, met veel waterschade tot gevolg.
Deze ervaringen motiveerde diverse bestuurders om de ruimtelijke adaptatie in hun regio flink te versnellen. En vooral: om de onderlinge samenwerking te verbeteren. DeltaNieuws sprak hierover met twee koplopers: wethouder Leon van de Moosdijk, in Someren portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, en dijkgraaf Lambert Verheijen, van waterschap Aa en Maas.

Lees meer: DeltaNieuws: ‘Kijk verder dan je eigen grenzen’

ED: 'Twijfel bij bouwplan Lierop'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, over het bestemmingsplan Uitbreiding Lierop fase III:

LIEROP - Waarom nieuwe huizen bouwen in Lierop als er nog achttien kavels te koop staan? Dat is een vraag die woensdag in de commissieruimte regelmatig gesteld werd toen fase drie van de Lieropse uitbreidingsplannen in de Gildewijk ter sprake kwam.

Lees meer: ED: 'Twijfel bij bouwplan Lierop'

ED: 'Akkoord over Kerkendijk Someren lijkt nog ver weg'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, over de rehabilitatie van de Kerkendijk van Someren naar Someren-Heide:

SOMEREN - Overeenstemming over hoe de Kerkendijk-Noord in Someren moet worden opgeknapt lijkt nog ver weg. In de raadscommissie Ruimte werd donderdag duidelijk dat de meningen van de diverse partijen over wat de beste aanpak is om deze doorgaande weg op de schop te nemen, ver uiteenlopen.

Lees meer: ED: 'Akkoord over Kerkendijk Someren lijkt nog ver weg'

ED: 'Minder snel natte voeten in centrum Someren'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, om de Boerenkamplaan flink aan te pakken:

SOMEREN - Door ruim vierhonderdduizend euro extra uit te geven kan de gemeente Someren twee problemen in één keer oplossen. Enerzijds wordt voor 1,4 miljoen euro de Boerenkamplaan veiliger gemaakt, anderzijds krijgen bewoners van het centrum minder snel natte voeten tijdens hoosbuien. Dat blijkt uit een nieuw voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk aan de gemeenteraad.

Lees meer: ED: 'Minder snel natte voeten in centrum Someren'

De Dommel: 'Techniek maar stukje van oplossing voor wateroverlast Someren'

Afgelopen juni is er verschrikkelijk veel regen gevallen. Dit heeft voor heel veel overlast en schade gezorgd. Maar het heeft ook heel veel met mensen gedaan. De boeren, inwoners van getroffen gebieden, collega's bij de gemeenten maar ook medewerkers en het bestuurders van het waterschap, allemaal hebben zij een eigen verhaal. Op dit moment is het waterschap bezig om te kijken wat er gebeurd is en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Het gevaar zit er in dat we in ons enthousiasme de mensen vergeten. Daarom hebben we Douwe Korting (voormalig journalist Nieuwe Oogst) gevraagd om bij allerlei betrokkenen de verhalen op te halen. Deze week het verhaal van Leon van de Moosdijk wethouder in de gemeente Someren

Lees meer: De Dommel: 'Techniek maar stukje van oplossing voor wateroverlast Someren'